Comfortabele product launch voor Komfovent RHP units

Thank you for joining our comfort zone!

Afgelopen donderdag 15 maart ’18 lanceerde Ventilair Group Belgium een nieuwe en innovatieve ventilatie-unit: een combinatie van een warmtewiel en een geïntegreerde warmtepomp, geschikt om te ventileren, te verwarmen en te koelen.

Zoals gewoonlijk deinst Ventilair Group er niet voor terug de zaken net iets anders aan te pakken. Op een creatieve manier lanceerden ze hun nieuwste aanwinst, een all-in-one HVAC-unit. Tijdens de product launch in Schelle demonstreerde Ventilair hoe het toestel de temperatuur in een imposante opblaasbare iglo constant kon houden op een aangename 21 graden.

Met de RHP, geschikt voor onder andere kantoren, commerciële ruimtes, scholen, toonzalen, sportcomplexen, nieuwbouw en renovatie, speelt Ventilair in op de energie-uitdagingen en de strengere isolatie-eisen. Zo kan de RHP – voorzien van een hygroscopisch warmtewiel en modulerende warmtepomp aan afvoerzijde – ingezet worden om de toevoerlucht voor te behandelen, zowel verwarmen als voor koelen, maar is het ook in staat om ruimschoots de geringe energiebehoefte van BEN-gebouwen invullen.

Klik hier voor meer afbeeldingen.

Projecten

Tijdens de voorstelling werden naast de werking, de inzetbaarheid en ontwerpeisen een aantal projecten toegelicht, waaronder het Jobhuis te Elsene, basisschool Iddergem en de kantoren van Iftech/Benvitec. Er werd afgesloten met een netwerkdrink.

RHP units
Het RHP gamma is steeds voorzien van een hygroscopisch warmtewiel en een geïntegreerde modulerende warmtepomp aan afvoerzijde. Dit is de meest energetische oplossing en biedt een constant rendement zowel in winter als zomer. Door deze dubbele warmteterugwinning behaalt het toestel een maximaal temperatuurrendement tot 140% en een totale COP tot 15.
Units worden stekkerklaar en plug-and-play geleverd, en het koelcircuit is reeds gevuld tijdens productie. Hierdoor hoeft men geen koeltechnicus te zijn om een unit met koeling en verwarming te installeren. De temperatuur wordt geregeld door de ingebouwde C5-regeling.

 

 

Geplaatst in Nieuwsberichten.