Hoe kies ik een badkamerventilator?

Ontdek ons vernieuwde gamma voor badkamerventilatie

Het hedendaagse gamma badkamerventilatoren is ruim en divers, waardoor het vaak een uitdaging is om de juiste ventilator te kiezen voor jouw project. Wij helpen je dan ook met plezier de juiste keuze te maken om de luchtkwaliteit in vochtige ruimtes op en top te houden!

Capaciteit

Cruciaal voor een goede werking is de capaciteit van de ventilator. Door de oppervlakte van de kamer te vermenigvuldigen met 3,6 bekom je het debiet in m³/h. Hiermee kun je gericht een Ventilair Group badkamerventilator met de juiste capaciteit uitkiezen. Hou er hierbij ook zeker rekening mee dat elke ruimte een minimumvereiste en een limiet heeft. Voor een badkamer is dit een minimale extractie-eis van 50m³/h en een limiet van 75m³/h.

Installatieplaats

Wil je klant de ventilator door de muur? In het plafond? Eventueel door het raam? Geen enkel probleem, makkelijk te installeren! Ook de A.R.E.I.-zones moeten in het oog gehouden worden bij de keuze van de ventilator. Gelukkig bestaan de meeste types badkamerventilator van Ventilair Group ook in een SELV-versie (Safety Extra Low Voltage), wat ervoor zorgt dat het ook veilig is om ze in de douche te installeren, dankzij hun laagspanning.

Beschermingsgraad

A.R.E.I.-zones zijn ingedeeld volgens de beschermingsgraad die apparaten nodig hebben, die wordt uitgedrukt in een IP-waarde. Al onze badkamerventilatoren hebben minstens IPX4, wat ze plensdicht maakt , en de SELV-versies hebben zelfs een IPX7 classificatie, wat ze dompeldicht maakt.

Basis- of uitgebreide versie

Soms is een basisversie niet voldoende en wenst men een toestel met meer functies. Dan kan geopteerd worden voor een versie met timer, vochtsensor, datalogger of constant volume, afhankelijk van het type ventilator. In de tabel van onze selectietool kunt u hiervan een duidelijk overzicht terug vinden.

Geluidsniveau

Voor velen is ook het geluidsniveau van de ventilator van groot belang. Al onze badkamerventilatoren zijn zelfs op maximale snelheid fluisterstil. In de brochure zijn alle geluidswaarden aangegeven op maximale snelheid bij een ventilator met diameter 100mm.

Een badkamerventilator kiezen

Waarom heb ik een badkamerventlator nodig? Waar installeer ik het toestel correct? En wat zijn de wettelijke vereisten voor badkamerventilatie? Deze antwoorden en meer vindt u terug in de Selectietool.

Geplaatst in Nieuwsberichten.